Tabletter mot feber reduserer kroppstemperatur

Hvordan bli kvitt feber og høy kroppstemperatur

Når har man feber?

Normal kroppstemperatur er mellom 36.5⁰C og 37.5⁰C. Feber er kroppens måte å bekjempe betennelse, som gjør at kroppstemperaturen øker for å drepe bakterier eller virus som dør ved høye temperaturer.

Hvor lenge varer feber?

Selv om det er ukomfortabelt å ha feber, er det vanligvis ikke grunn til bekymring og feberen forsvinner i løpet av noen få dager.

Hva hjelper mot feber?

Inntak av et paracetamol produkt som for eksempel Panodil kan lindre ubehaget og redusere feberen.

Se alle produkter

Forslag til produkter

Når skal man oppsøke lege?

Vanligvis behøver man ikke oppsøke lege når man har feber, siden plagene pleier å gå over av seg selv. Dersom man har langvarig feber som ikke går over etter tre døgn, eller dersom feberen først synker og senere begynner å stige igjen, kan man kontakte et legesenter.

Dersom man har feber og i tillegg får problemer med å svelge eller puste eller blir stiv i nakken, skal man oppsøke et legesenter eller legevakt umiddelbart.

Hva er febersymptomer

Dersom man har feber og i tillegg får problemer med å svelge eller puste eller blir stiv i nakken, skal man oppsøke et legesenter eller legevakt umiddelbart.

Artikler

Hvordan oppstår feber?

Feber er ikke en sykdom, men et symptom på at noe er galt i kroppen. Feber i seg selv er ikke farlig eller skadelig.

Les mer

Ved hvilken temperatur har man feber?

Når man får feber, kan man kjenne seg svak og litt svimmel. Ofte fryser man når temperaturen stiger og svetter når feberen synker.

Les mer

Hvordan behandler man feber?

Når man har feber, bør man være hjemme fra arbeidet eller skolen og la kroppen hvile, men man behøver ikke ligge i sengen.

Les mer

Håndvask – nøkkelen til å holde seg frisk

Det er bakterier overalt. De fleste er harmløse, og noen er faktisk bra for oss. Men det er også et faktum at virus og bakterier kan føre til forkjølelse og influensa og alvorligere sykdommer, som E.coli foråsaket av mat og Salmonella.

Les mer