Reduser med menstruasjonssmerter med våre tips
effektiv lindring av menstruassjonssmerter lar deg fortsette dagen uten kramper

Mensstruasjonssmerter

For jenter og kvinner er menstruasjonssyklus en naturlig prosess som skjer hver måned når kroppen forbereder seg til svangerskap. I denne perioden er det helt normalt å oppleve krampelignende smerter nederst i ryggen og øverst i leggene.

Se alle produkter

Hvorfor menstruasjonssmerter oppstår?

Under menstruasjonen er det normalt å ha litt krampelignende smerter nederst i magen og ryggen og øverst i bena. Dette kalles ofte menssmerter.

Smertene skyldes at livmoren trekker seg sammen for å skille ut det blodrike laget som det ikke lenger er behov for. Stoffer som kalles prostaglandiner kan forårsake smerter og hjelper livmoren med å trekke seg sammen.

Effektiv lindring av menstruasjonssmerter lar deg fortsette dagen smertefritt

Noen kvinner og jenter har lette menstruasjonssmerter, mens andre har kraftigere smerter. Ingen vet egentlig hvorfor, men det kan hende at noen kvinner har for mye prostaglandiner eller er mer følsomme for smerter enn andre. Det kan hende at livmoren trekker seg ekstra hardt sammen, noe som begrenser blodtilførselen til livmoren og skaper enda mer smerter.

Vanligvis er menstruasjonssmerter ikke noe å bekymre seg for – alt du trenger å vite er hvordan du kan behandle dem, kanskje med et smertestillende middel som Panodil, eller andre utprøvde og testede metoder, inkludert trening eller varme. 

effektiv lindring av menstruasjonssmerter lar deg fortsette dagen uten smerter

Artikler

Hva er menstruasjonssyklusen?

Menstruasjonssyklusen er den naturlige prosessen som skjer hver måned når kroppen forbereder seg på graviditet.

Les mer

Tips mot menstruasjonssmerter

Ni av ti tenåringsjenter og kvinner har smerter i løpet av mensen. Den gode nyheten er at det finnes mange måter å lindre menssmerter på.

Les mer

Artikler

Artikler

Forslag til produkter

Forslag til produkter

Forslag til produkter