Tabletter mot feber reduserer kroppstemperatur
Tabletter mot feber reduserer kroppstemperatur

Når får man feber?

Normal kroppstemperatur er mellom 36.5⁰C og 37.5⁰C. Feber er kroppens måte å bekjempe betennelse, som gjør at kroppstemperaturen øker for å drepe bakterier eller virus som dør ved høye temperaturer. Selv om det er ukomfortabelt å ha feber, er det vanligvis ikke grunn til bekymring og feberen forsvinner i løpet av noen få dager. Inntak av et paracetamol produkt som for eksempel Panodil kan lindre ubehaget og redusere feberen.

Se alle produkter

Hvordan behandler man feber?

Når man har feber, bør man være hjemme fra arbeidet eller skolen og la kroppen hvile, men man behøver ikke ligge i sengen. Man skal aldri drive idrett når man har feber. Siden man svetter mye når man har feber, er det bra å drikke ofte. Dersom man vil, kan man bruke reseptfrie febernedsettende legemidler.

Hva er febersymptomer

Artikler

Hvordan oppstår feber?

Feber er ikke en sykdom, men et symptom på at noe er galt i kroppen. Feber i seg selv er ikke farlig eller skadelig.

Les mer

Ved hvilken temperatur har man feber?

Når man får feber, kan man kjenne seg svak og litt svimmel. Ofte fryser man når temperaturen stiger og svetter når feberen synker.

Les mer

Når skal man oppsøke lege?

Vanligvis behøver man ikke oppsøke lege når man har feber, siden plagene pleier å gå over av seg selv.

Les mer

Håndvask – nøkkelen til å holde seg frisk

Det er bakterier overalt. De fleste er harmløse, og noen er faktisk bra for oss. Men det er også et faktum at virus og bakterier kan føre til forkjølelse og influensa og alvorligere sykdommer, som E.coli foråsaket av mat og Salmonella.

Les mer

Artikler

Artikler

Panodil produkter

Forslag til produkter

Forslag til produkter